Het toernooi is afgelopen, leve het volgende toernooi!
Afgelopen vrijdag 2 april hadden we ons eerste succesvole Fariko NL event. Komende vrijdag 30 april organiseren we de volgende.

2v2 S&D Fariko Vrijdag toernooi

Afgelopen vrijdag 2 april hadden we ons eerste succesvolle Fariko NL event. We bespreken hier hoe het is verlopen, hoe het is bevallen en eindigen met de aankondiging van het nieuwe toernooi!

Toernooi verloop

Het toernooi was opgezet als een 2v2 S&D toernooi voor de vrijdagavond 2 april van 19:00 tot 23:00 uur. Dat we netjes op tijd begonnen en eindigden vonden veel deelnemers heel fijn. fase 1 duurde van 19:00 tot 21:00 uur en bestond uit 4 rondes Zwitsers. Dat hield in dat elke ronde een nieuwe tussentijdse ranglijst werd bepaald op basis van de gewonnen rondes. Fase 2 duurde van 21:00 tot 23:00 uur een was voor de top 4 uit de Zwitserse fase en werd gespeeld als een single eliminatie toernooi. Hierbij waren de halve finales Best-Of-3 en de finale was Best-Of-5.

Gebruik Zwitsers toernooisysteem

De verdeling in 2 fases werd ook zeer gewaardeerd. Voor community events hebben we vanuit Fariko de doelstelling om mensen plezier te gunnen en dan is het leuk als je wat meer kunt spelen en er niet gelijk na de eerste ronde uit ligt en niet verder kunt spelen. We hadden voor de vrijdag in fase 1 het Zwitsers-toernooisysteem gekozen en dat heeft een paar voordelen:

  1. vaker kunnen spelen: doordat je de eerste 4-5 ronden elke keer opnieuw de ranglijst maakt en niet in een eliminatietoernooi zit, kun je vaker spelen dan bij een recht-toe-recht aan single- of double-eliminatie toernooi waar je er al na 2 of zelfs 1 ronde uitligt. Alle deelnemers hebben 4 keer tegen verschillende tegenstanders kunnen spelen en dat was leuk.

  2. tegen je eigen niveau spelen: doordat na elke ronde de ranglijst op basis van speelsterkte wordt bepaald bij het Zwitserse toernooisysteem, kom je al heel snel tegen gelijkwaardige tegenstanders te spelen. En dat is altijd leuker dan worden weggevaagd of een ander team wegvagen.

  3. sturing op tijd: voor de 1e fase hadden we 2 uur uitgetrokken en gepland om 5 rondes Zwitsers te spelen. Wegens kleine opstartvertraging hebben we uiteindelijk 4 rondes kunnen spelen. De afweging was om gewoon 5 te doen en het toernooi laten uitlopen, of sturen op tijd. Het sturen op tijd is vanuit Fariko een principe dat goed werkt voor kleinere avondtoernooitjes die we frequenter (1x per 4 weken) gaan organiseren. Dan weet je als deelnemend team waar je aan toe bent.

Finale en Winnaars

De finale hebben we live gestreamed via twitch en is op FarikoTV terug te kijken (oeps, nog ff uploaden Alexander...) De uiteindelijke winnaars waren Soraya en Brett van Team Tweakin en zij zijn lid van de Nederlandse Esport organisatie Criminals . Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Gebruik van Guilded.gg

Met onze nieuwe Fariko Community op Guilded hebben we een prachtige applicatie waar we niet alleen, net als Discord, voice- en text-chats hebben, maar ook een prachtig ingebouwd toernooi-systeem dat we vaker gaan gebruiken. Ik nodig iedereen ook van harte uit om gebruik te maken van onze voice-chat-ruimtes als je LFG (Looking For Game) bent: 


Bij deze wil ik dan ook alle deelnemers en organisatie bedanken voor het eerste geslaagde Fariko Vrijdag Toernooi en jullie gelijk uitnodigen voor het volgende toernooi. Hierbij alvast de vooraankondiging, komende zaterdag gaan de inschrijvingen open.

Vooraankondiging Esniping Control 2v2 Fariko Vrijdag Toernooi

Vrijdag 30 april van 19.00 tot 23.00 uur houden we een zgn Esniping Control 2v2 toernooi, noteer dit alvast in je agenda en hou FarikoNL op Twitter in de gaten voor aankondigingen. Wat is Esniping en waarom? Nou, in de korte evaluatie hebben we de deelnemers van het vorige toernooi de kans gegeven om te kiezen voor de gamemode van het volgende toernooi. De meeste stemmen gingen hierbij naar Esniping en wij hebben als Fariko Staff gekozen voor CDL Control. Esniping zelf houdt in dat je ALLEEN SNIPES MAG GEBRUIKEN. Dat is misschien even wennen voor een aantal deelnemers, maar, hou in je achterhoofd: het gaat om de fun! Onze gedachte hierbij is dat we in de Fariko Vrijdagavond Toernooi variatie willen bieden aan de NL-community. We zijn ook van plan om waarschijnlijk 1x per 2 maanden een groter 4v4 CDL-toernooi te organiseren op de zaterdagmiddag en -avond, hierover later meer!Het toernooi is afgelopen, leve het volgende toernooi!
Alexander Korf 14 April, 2021
Share this post
Tags
Archive
Sign in to leave a comment
Inschrijvingen open voor 2v2 SND
Vrijdagavond 2 april van 19:00 tot 23:00 uur organiseren wij ons eertse 2v2 SND toernooi!